Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

T.C Tarihi Yüksek Lisans Programı Nedir

T.C Tarihi Yüksek Lisans Programı

T.C. Tarihi yüksek lisans programı, Türkiye'de ki üniversiteler tarafından verilen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, Türk tarihine ve kültürüne odaklanmış bir eğitim programıdır ve genellikle Türkiye'de tarih alanında lisansüstü çalışmalar yapmak isteyenler için uygun bir seçenektir.

T.C. Tarihi yüksek lisans programının yapısı, öğrencilerin tarih alanında derinlemesine bir anlayış kazanmalarını hedefler. Bu amaçla, program öğrencilere Türk tarihinde önemli olayları, kültürleri ve toplumları incelemek için gereken bilgi ve becerileri kazandırır. Program ayrıca, Türk tarihiyle ilgili araştırma yapma ve yazma yeteneklerini geliştirmeyi hedefler.

T.C. Tarihi yüksek lisans programının öğrenim süresi genellikle iki yıldır ve öğrenciler programı tamamlamak için birçok tarih alanında dersleri tamamlamalıdır. Bu dersler arasında Türk tarihi, Osmanlı tarihi, Ortaçağ tarihi, modern Türk tarihi ve dünya tarihi gibi alanlarda dersler bulunur. Program ayrıca, öğrencilere Tarih alanında araştırma yapma yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen seçmeli dersler de sunar.

T.C. Tarihi yüksek lisans programını tamamlamak için öğrenciler genellikle bir tez hazırlamalıdır. Bu tez, öğrencinin kendisine verilen bir konuda araştırma yapması ve sonuçlarını yazılı bir şekilde sunması şeklinde bir projedir. Tez hazırlama süreci, öğrencinin Tarih alanında araştırma yapma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar ve programı tamamlamak için gereklidir.

NE YAPIYOR ?