Taksi Eğitim Projesi: Taksicilere Eğitim Şartı Geliyor

İstanbul'da taksicilik mesleğine yeni bir düzenleme geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası iş birliğinde hayata geçirilecek "Taksi Eğitim Projesi" ile taksi şoförlerine yönelik zorunlu eğitim uygulaması başlatılıyor. Bu proje, taksi hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve sektördeki olumsuzlukları azaltmayı hedefliyor.

Projenin temel amacı, taksi şoförlerinin mesleki yeterliliklerini ve bilgi birikimlerini artırarak, müşterilere daha iyi hizmet sunmalarını sağlamak. Eğitim programı, güvenli sürüş tekniklerinden müşteri ilişkilerine, şehir bilgisi ve yabancı dil eğitimine kadar geniş bir yelpazede dersler içerecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavı başarıyla geçen taksiciler, sertifika alarak mesleklerini sürdürebilecekler.

Son dönemde, İstanbul'da bazı taksicilerin yabancı turistlere yönelik dolandırıcılık ve taciz gibi olaylara karışması, sektörün itibarını zedeledi. Bu tür olayların önüne geçmek amacıyla başlatılan eğitim projesi, hem taksicilerin bilinçlenmesini sağlayacak hem de yolcuların güvenliğini artıracak. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, bu tür olayların mesleği kötü etkilediğini belirterek, projeye olan desteklerini vurguladı.

Eğitimlere katılmayan veya sınavlarda başarısız olan taksiciler, çalışma ruhsatı alamayacak ve trafikten men edilecek. Bu uygulama, hem yerli hem de yabancı turistlerin güvenle taksi kullanmalarını sağlayacak. Proje kapsamında düzenli denetimler yapılacak ve eğitimler sürekli hale getirilecek. Bu sayede, taksicilik mesleğinin standardı yükselecek ve güvenilirliği artacak.

Ek

Taksiciler İçin Hazırlanan Taksicilere Özel Sertifikalı Eğitim Programları İçerisinde, Beden Dili, Stres Yönetimi, Etkili İletişim ve Zor İnsanlarla İletişim Eğitimlerini Bulundurmaktadır.

Ulaşmak İçin Tıklayınız: https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/taksicilere-ozel-sertifikali-egitim-programlari