Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Tarih Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı Nedir

Tarih Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı

Tarih Öğretmenliği yüksek lisans programı, tarih öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu programın amacı, tarih öğretmenlerine tarih bilimine ilişkin derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırmak ve onların öğretim yöntemlerini geliştirmektir.

Bu program genellikle 2 yıl sürer ve öğrencilerin tarih öğretimine ilişkin konuları inceleyebilecekleri dersleri içerir. Bu dersler arasında tarih metodolojisi, tarih öğretimi, tarih kaynakları, tarihte iletişim ve propaganda gibi konular yer alabilir. Ayrıca, bu program öğrencilerin tarih öğretiminde kullanabilecekleri etkin öğretim yöntemleri ve tekniklerini de kapsar.

Tarih Öğretmenliği yüksek lisans programına katılım için genellikle lisans derecesine sahip olmak ve tarih öğretmenliği alanında bir lisans derecesine sahip olmak gerekmektedir. Bu programa katılım için bazı üniversitelerde belirli bir not ortalaması ve/veya sınav sonuçları gerekebilir.

NE YAPIYOR ?