Taş Attın Da Kolu Mu Yoruldu? - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Taş attın da kolu mu yoruldu?" deyimi, genellikle bir kişinin bir başkasına karşı yaptığı kötü bir eylemin çok kolay yapıldığını ve bunun için herhangi bir zahmete katlanmadığını ifade etmek için kullanılır. Bazen alaycı bir üslupla, birinin yaptığı zararlı eylemin veya söylediği kötü sözün onun için hiçbir güçlük oluşturmadığını vurgulamak amacıyla kullanılır. Bu ifade, kişinin yaptığı eylemin ne kadar basit veya sorumsuzca olduğuna dikkat çekmek için de kullanılabilir.