Taş Çatlasa - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Taş çatlasa" deyimi, bir durumun ya da olayın çok olası olmadığını, en iyi ihtimalle belirli bir sınır veya seviyeye ulaşabileceğini ifade etmek için kullanılır. Bu ifade genellikle, bir şeyin mümkün olan en yüksek derecesini ya da sınırlarını vurgulamak için kullanılır ve bir tür abartılı ifade şeklidir. Örneğin, bir etkinliğe katılımın beklenenin çok altında olduğu durumda "taş çatlasa bu kadar kişi gelir" şeklinde kullanılabilir. Deyim, genellikle, bir durumun olasılık sınırlarını veya en fazla ulaşabileceği seviyeyi vurgulamak için kullanılır.