Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Tasarım Yüksek Lisans Programı Nedir

Tasarım Yüksek Lisans Programı

Tasarım yüksek lisans programı, Türkiye'de bir üniversite veya yükseköğretim kurumunda verilen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, tasarım alanında öğrenim gören öğrencilerin bilgi ve becerilerini ilerletmek ve tasarım alanında kariyer yapmak isteyenler için uygun bir seçenektir.

Tasarım yüksek lisans programı, genellikle bir yıl süren bir programdır ve öğrenciler, tasarım alanında ileri düzey konuları öğrenirler. Bu programın kapsamı, farklı tasarım disiplinleri arasında değişebilir ve öğrencilerin seçimine göre farklı tasarım alanlarına odaklanabilir. Örneğin, grafik tasarım, moda tasarımı, ürün tasarımı, mühendislik tasarımı gibi farklı alanlarda tasarım eğitimi veren bir program olabilir.

Tasarım yüksek lisans programına başvuru yapmak için, genellikle bir üniversite veya yükseköğretim kurumunun belirlediği kriterleri karşılamanız gerekir. Bu kriterler arasında, ön lisans diploması, yabancı dil yeterliliği, yüksek lisans programına giriş sınavından başarılı olmak gibi hususlar yer alabilir.

Tasarım yüksek lisans programı tamamlandıktan sonra, öğrenciler tasarım alanında kariyer yapmak isteyenler için iyi bir seçenek olacaktır. Öğrenciler, bu program sayesinde tasarım alanında ileri düzey bilgi ve becerilere sahip olacak ve tasarım alanında kariyer yapmak isteyenler için iyi bir referans olacaklardır.

NE YAPIYOR ?