Tekerine Çomak Sokmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Tekerine çomak sokmak" deyimi, bir işin, planın veya sürecin ilerlemesini engellemek, bir şeyin yolunda gitmesine mani olmak anlamına gelir. Bu ifade, genellikle, bir kişinin veya durumun başka bir kişinin hedeflerine veya planlarına bilerek engel olması durumlarında kullanılır. Örneğin, bir projenin başarılı olmasını engellemek için köstek olmak veya bir kişinin ilerlemesini bilerek zorlaştırmak "tekerine çomak sokmak" olarak adlandırılabilir. Deyim, genellikle, engelleme veya köstek olma eylemlerini vurgular.