Tıbbi Genetik Doktora Programı Nedir

Tıbbi Genetik Doktora Programı

Tıbbi genetik doktora programı, genetik bilimleri alanında yüksek lisans derecesine sahip olanların, araştırma yapabilmeleri ve yenilikçi çözümler üretebilmeleri için gereken bilgi ve becerilere sahip olmalarını amaçlar. Program, tıbbi genetik alanında yapılan araştırmaların geniş bir yelpazede yapılmasını hedefler ve tıbbi genetik alanında çalışan araştırmacıların, öğretim üyelerinin ve sektör profesyonellerinin ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarını hedefler.

Tıbbi genetik doktora programında, öğrenciler tıbbi genetik alanında çeşitli araştırma konuları üzerinde çalışabilirler ve tıbbi genetik alanında önemli katkılar sağlayacak araştırmalar yapabilirler. Program, tıbbi genetik alanında çalışan araştırmacıların, öğretim üyelerinin ve sektör profesyonellerinin ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarını hedefler ve bu bilgi ve becerileri kullanarak tıbbi genetik alanında yenilikçi çözümler üretebilmelerine olanak sağlar.