Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Tıbbi Mikrobiyoloji Yüksek Lisans Programı Nedir

Tıbbi Mikrobiyoloji Yüksek Lisans Programı

Tıbbi mikrobiyoloji, mikroorganizmaların (bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler) vücuttaki rolünü ve bu mikroorganizmaların neden olduğu hastalıkların tanısı, tedavisi ve önlenmesine yönelik bir bilim dalıdır. Tıbbi mikrobiyoloji yüksek lisans programı, bu alandaki bilgi ve becerilerin geliştirilmesini amaçlar.

Program genellikle 1-2 yıl sürer ve öğrenciler çeşitli mikrobiyolojik teknikleri öğrenirler ve tıbbi laboratuvar ortamında uygulamalı eğitim alırlar. Program ayrıca mikroorganizmaların vücuttaki rolünü, önleyici yöntemleri, ilaçların seçimi ve etkinliğini kapsar. Öğrenciler ayrıca tıbbi mikrobiyoloji ve epidemiyoloji gibi ilgili alanlarda araştırmalar yapabilirler.

Tıbbi mikrobiyoloji yüksek lisans programına başvurmak için ön koşul olarak, genellikle tıp, biyoloji veya benzer bir alandan lisans derecesine sahip olmak gerekir. Programa başvuruların değerlendirilmesinde, öğrencilerin geçmiş not ortalamaları, yaptıkları araştırmalar ve başvuru esnasında yapılacak mülakatlar da dikkate alınır.

NE YAPIYOR ?