Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir. Hasta kabul görevlileri, hasta karşılama, hasta yönlendirme, danışma hizmetleri vb. hizmetlerin yürütülmesini sağlamaktadırlar. 

Hasta Kabul Sertifika Programından edildikleri sağlık kuruluşlarını, özelliklerini ve amaçlarını yakından bilmek durumundadırlar. Sağlık hizmeti sunan kurumlar başta yataklı tedavi kurumları olan hastaneler (Genel, özel dal, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri vb.), Hemşirelik Bakım, Geriatri merkezleri ve Evde Bakım Merkezleri yanında ayakta sağlık hizmeti sunucuları (doktor muayenehaneleri, diş hekimi muayenehaneleri, diğer sağlık personeli muayenehaneleri)  gibi sağlık birimlerince sunulan ayakta bakım merkezleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlardır. Tüm bu sağlık kuruluşlarında tıbbi dokümantasyon işlevi söz konusudur. Bununla beraber her bilimsel alanın kendine özgü terminolojisi vardır. Her dilin terminolojisine geçen bu sözcükler o dilin yazım ve fonetik (sesbilim) kurallarına göre uyarlanır. Tıbbi sekreterin söz konusu terminolojiyi bilmesi gerekir.

Tıbbi Sekreter Nasıl olunur?

Tıbbi sekreter olabilmek için, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında sunulan iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programından mezun olmak gereklidir. Bu alanda eğitim sağlayan bazı meslek liseleri de Büro Yönetimi ile Sekreterlik veya Tıbbi Sekreterlik bölümleri sunmaktadır. Bu bölümlerden mezun olanlar, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programlarına sınavsız geçiş yapma hakkına sahiptirler, bu da onlara alanda daha ileri düzey bir eğitim alma imkanı tanır.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikasına kayıt olmak için: Tıbbi Sekreterlik Sertifikası

Diş Hekimi Asistanlığı, Eczane Yardımcılığı, Tıbbi Sekreterlik Sertifika Paketi ne kayıt olmak için: Diş Hekimi Asistanlığı, Eczane Yardımcılığı, Tıbbi Sekreterlik Sertifika Paketi

İlginizi Çekebilir

İlginç Konu

İş Hukuku Sertifika Programı Hangi Alanlarda Kullanılır?

İş Hukuku temel olarak iş ile ilgili olduğundan personel ve işveren arasındaki ilişkileri sağlam bir çerçeveye oturtmayı hedeflemektedir.

İlginç Konu

Kalite Sertifikalarıyla İş Ararken Güven Kazanın

Kalite sertifikalarıyla iş ararken güven kazanın, yetkinliğinizi belgeleyin ve işverenlerin dikkatini çekin.

İlginç Konu

Psikolog Sertifikaları ve Psikolog Nasıl Olunur?

Psikolog sertifikaları, bu alanda eğitim veren kuruluşlardan alınmalıdır. Sertifika alınacak alanda eğitim gördükten sonra sertifika alınmaya hak kazanılır.

İlginç Konu

Aile İçi İletişim ve Sağlıklı İletişim Yöntemleri Eğitimi Nedir?

Aile İçi İletişim ve Sağlıklı İletişim Yöntemleri Eğitimi, ailelerin ve bireylerin daha etkili ve sağlıklı iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programını ifade eder.

İlginç Konu

ISO 9001: İş İlanlarında Neden Çok Aranıyor?

ISO 9001 iş ilanlarında neden bu kadar çok aranıyor? Kalite yönetimi becerileriyle iş başvurularında fark yaratmanın yollarını keşfedin!

İlginç Konu

ISO 14001: Çevre Yönetiminde Uzmanlaşmanın Avantajı

ISO 14001 ile çevre yönetiminde uzmanlaşın, hem kariyerinizde hem dünyada fark yaratın. Sürdürülebilir bir gelecek için adım atın!

İlginç Konu

3DSMax Eğitimi 2018 Temel Seviye Tasarım Eğitimi Nedir?

3DS Max Eğitimi 2018 Temel Seviye Tasarım Eğitimi, Autodesk 3ds Max yazılımının kullanımını öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programını ifade eder.

İlginç Konu

Kalite Sertifikaları: Mezunlar İçin En İyi Seçenekler

Yeni mezunlar için en iyi kalite sertifikalarıyla kariyerinize güçlü bir başlangıç yapın. ISO eğitimleriyle fark yaratın!

Anasayfa Giriş Yap Kategoriler