Tıka Basa Doldurmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Tıka basa doldurmak" deyimi, bir kabın, alanın ya da mekanın tamamen ve hatta aşırı derecede doldurulduğunu ifade eder. Genellikle konteyner veya alanın kapasitesine kadar, hatta bazen taşacak şekilde, yer yok denecek kadar dolu olması durumunda kullanılır. Bu ifade hem gerçek hem de mecaz anlamda kullanılabilir. Gerçek anlamda fiziksel bir kapasitenin tamamen kullanılmasını tarif ederken, mecaz anlamda ise bir konunun ya da durumun her yönüyle tam anlamıyla ele alındığını ya da bir kişinin bir konu üzerine çok fazla bilgi ya da duygu biriktirdiğini anlatmak için kullanılabilir.