Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Tıp Tarihi ve Deontoloji Yüksek Lisans Programı Nedir

Tıp Tarihi ve Deontoloji Yüksek Lisans Programı

Tıp Tarihi ve Deontoloji (History and Deontology of Medicine) yüksek lisans programı, Tıp Fakültesi'nde verilen bir programdır. Bu program, tıp tarihi ve deontolojisi konularını içeren bir dizi dersler içerir.

Tıp tarihi, tıbbi bilimlerin ve tıbbi pratiklerin tarihine odaklanır. Bu programda, tıp tarihi konuları arasında, antik Yunan ve Roma dönemlerinden günümüze kadar tıbbi bilimlerin ve tıbbi pratiklerin gelişimine ilişkin bilgiler verilir. Ayrıca, tıbbi bilimlerin etik ve deontolojisi ile ilgili konular da ele alınır.

Deontolojik tıp, tıbbi etik konularını ele alan bir bilim dalıdır. Bu programda, deontolojik tıp konuları arasında, tıbbi etik ilkeleri, tıbbi etik kuramları, tıbbi etik sorunları ve tıbbi etik karar verme süreçleri gibi konulara değinilir.

Yüksek lisans programı genellikle bir üniversitede veya yüksekokulunda, önceden tamamlanmış bir lisans derecesi gerektirerek, daha derinlemesine bir bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Bu program, öğrencilere tıp tarihi ve deontolojisi alanlarında derinlemesine bilgi ve anlayış kazandırmayı hedefler. Program, tıp doktorları ve diğer tıbbi profesyoneller için de uygun olabilir, ancak lisans derecesi gerekir.

NE YAPIYOR ?