Türkiye Ekonomisi Tarihçesi ve Gelişmeler

Yorumlar

4.19
(258)

Türkiye Ekonomisi Tarihçesi ve Gelişmeler

₺199,00

test

Transkriptli sertifikalar, iş başvurularında daha fazla ön plana çıkmanızı sağlar.

Öne Çıkanlar

  • Eğitime Anında Başla
  • Kamu ve Özel Sektörde Geçerli
  • Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim

Türkiye Ekonomisi Tarihçesi ve Gelişmeler



Türkiye ekonomisi, tarih boyunca pek çok dönüşüm ve gelişme yaşamış, çeşitli zorluklarla karşılaşmış ve önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Cumhuriyetin ilanından bu yana Türkiye, tarım ekonomisinden sanayi ve hizmet sektörlerine dayalı modern bir ekonomi yapısına geçiş yapmıştır. Ekonomik tarihçenin önemli dönüm noktalarından biri, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'nin düzenlenmesidir. Bu kongre, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını kazanma ve sanayileşme hedeflerini belirlemiştir.

1930'larda devletçilik politikaları ile ağır sanayi yatırımlarına ağırlık verilmiş, devletin ekonomideki rolü artırılmıştır. II. Dünya Savaşı sonrasında ise Türkiye, Marshall Planı yardımları ile ekonomik kalkınma çabalarına devam etmiştir. 1950'ler ve 1960'larda tarımda mekanizasyon ve köyden kente göç ile birlikte hızlı bir ekonomik büyüme dönemi yaşanmıştır. Bu dönemde, altyapı yatırımları ve sanayi gelişimi önemli ölçüde artmıştır.

1980'ler, Türkiye ekonomisi için liberalizasyon ve serbest piyasa reformlarının uygulandığı bir dönemdir. Turgut Özal hükümetleri döneminde gerçekleştirilen ekonomik reformlar, dışa açık bir ekonomik modelin benimsenmesini sağlamış, ihracat artışına ve yabancı sermaye girişine zemin hazırlamıştır. 2000'li yılların başında ise ekonomik krizlerin ardından yapılan yapısal reformlar ve IMF destekli programlar, makroekonomik istikrarın sağlanmasında önemli rol oynamıştır.

  • Osmanlı Dönemi Ekonomisi ve Ticaret
  • Cumhuriyet Döneminde Ekonomik Reformlar
  • 1980 Sonrası Liberalizasyon ve Ekonomik Büyüme
  • Küresel Ekonomik Krizlerin Türkiye'ye Etkileri
  • İktisadi Dönüşüm ve Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri

Örnek Sertifika


Örneği verilen belgede ''Örnek'' olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.
Eğitim Sonunda; İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı ve Rektör İmzalı SEMİNER SERTİFİKASI Sahibi Olacaksınız. Alttaki format ÖRNEKTİR. (Sertifikanız e-Devlet üzerinden gönderilecektir.) Fiziki kargo istemeniz durumunda ek ödeme yapmanız gerekmektedir.

Fiziki kargo tercihi yapan, kargo gönderimi sağlanan ve buna rağmen teslim almayan ve sertifikası merkezimize dönen adayların yeniden kargo gönderimi yapılması için 500 ₺ ek ödeme yapması gerekmektedir. Size gönderilen kargoları lütfen teslim alınız. Teslim alınmaması ve yeniden kargolanması için ek ödeme yapılmaması durumunda adayın belgesi 1 ay (30 gün) içerisinde imha edilecektir.

Türkçe ve İngilizce Sertifika Örneği;

Program Detayları

  • Seminer programları kısa süreli temel eğitimlerdir.
  • Kayıt olduktan hemen sonra izlemeye başlayabilirsiniz.
  • Seminer Sertifikası, seminer bittikten sonra e-Devlet sistemine 48 saat içerisinde eklenecektir.
  • Seminer sonunda herhangi bir sınav, ödev veya bitirme testi yoktur.
  • Ödeme sonrasında tarafınıza gelen SMS ile birlikte sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Kayıt olduğunuz semineri bitirmek için 7 gün süreniz bulunmaktadır. (Daha erken bitirebilirsiniz)
  • Sertifikalar e-Devlet sistemi üzerinden; imzalı, belge numaralı, barkodlu ve belge numaralı olarak tarafınıza iletilecektir. (Dileyen katılımcılarımız bu sertifikaların çıktısını kendileri alabilirler.) 
  • e-Devlet üzerinden tarafınıza gönderilen Seminer Sertifikalarınızı Cv'nize ekleyerek kullanabilirsiniz.

Kazanımlar

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. 

Eğitime Kimler Katılabilir?

Seminer programları kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan herkes için uygun olup eğitim hayatını sürdüren öğrenciler de seminer programlarına katılabilmektedir.

Nasıl Katılırım?

"Eğitime Katıl'' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi kayıt işlemleri için yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale/EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Kredi ve Banka Kartı ödeme yaptığınızda kaydınız hemen açılıp giriş bilgilerinin SMS olarak gelecektir. Havele/EFT Ödemelerini ise mesai saatleri içerisinde yapmanız durumunda sisteminiz aynı gün, mesai dışı yapmanız durumunda ise ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz SMS olarak size ulaşacaktır.

Başvuru Süreci

  • Katılımcılar Dünyanın her yerinden katılabilir.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihi aralığında tüm ders videoları açık olup, eğitimleri istediğiniz gün ve saatte 7/24 izleyebilirsiniz.
  • Ödeme işleminiz kredi kartı veya banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini banka hesabı ile gerçekleştirmeniz durumunda ad, soyad, eğitim adı ile birlilte dekontunuzu 0543 613 12 00 whatsapp hattımıza iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödemesi Yapılmayan Başvuru Kabul Edilmeyecektir.
  • Kayıt olan öğrencilere açılan sistemler 2 ay sonra kapatılacaktır.

Banka Hesap Bilgilerimiz

Banka Adı  : AKBANK T.A.Ş.
Şube Adı    : İMES TİCARİ / 00876
Hesap Adı  : İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İŞLETMESİ
Hesap No   : 0067465
Kod             : 0046
Swift           : AKBKTRIS
IBAN           : TR29 0004 6008 7688 8000 0674 65

(AÇIKLAMA KISMINA LÜTFEN AD SOYAD VE TELEFON NUMARASI BİLGİNİZİ YAZINIZ.)

İletişim

0850 303 27 80
Whatsapp
uzemigunsem@gedik.edu.tr


Yorumlar

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum



Son İncelemeler

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!