Ununu Elemiş, Eleğini Asmış - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ununu elemiş, eleğini asmış" deyimi, bir kişinin işini tamamlamış, gerekli tüm hazırlıkları yapmış ve artık rahatlamış olması anlamına gelir. Bu ifade, genellikle, bir görevin ya da işin tamamlandığını ve artık o kişinin üzerinde bir yük veya sorumluluk kalmadığını ifade etmek için kullanılır. Örneğin, emeklilik hazırlıklarını tamamlayan bir kişi ya da büyük bir projeyi bitiren bir çalışan için "ununu elemiş, eleğini asmış" denilebilir. Deyim, genellikle, tamamlanmış işler ve rahatlama durumunu vurgular.

DEiğer deyimlerin anlamları için tıklayınız.