6 SİGMA Sertifikalı Eğitim Programı

ALTI SİGMA Nedir?

TQM. Toplam Kalite Yönetimi ve Kalite alanındaki son yılların güncel konulardan birisi ALTI SIGMA (Six Sigma) başlığı altında sunulan  konudur.

“Müşteri ihtiyaçlarını kusursuza yakın karşılama hedefi” Altı Sigma’nın bir diğer yaygın kullanılan tanımıdır. Bu tanım da doğrudur. Altı Sigma, kusur/hataların her milyon faaliyette 3.4’e kadar indirilmesini hedefler.  ALTI  SİGMA, Şirketlerde süreç iyileştirme çalışmalarında, etkinliği artırmak süreç problemlerini çözmek ve verimlilik için kullanılan  güçlü bir metoddur.
Altı Sigma’nın bir diğer tanımı ise  organizasyonun daha fazla müşteri tatmini, karlılık ve rekabetçi pozisyon için  “kültürel değişim gayreti” şeklinde  özetleyebiliriz.
Eğitimin İçerikleri
Altı Sigma ( Six Sigma) gerçeği,
Altı Sigma Nedir, niçin önemlidir ?
Bir Yönetim Sistemi olarak Six Sigma ,
Tarihçe, Nasıl doğmuş ve gelişmiştir ?
Altı Sigma amaç ve araçları  nelerdir?
Altı Sigma’ya başlamak: Yaşama geçirilmesi, Yönetim Komitesi, Liderlik Ekibi, Vizyon ve Strateji
Altı Sigma yayılımı: organizasyonu, roller ve sorumluluklar
Başarı  Koşulları,  Altı Sigmanın Yararları,
Kara Kuşak ve Yeşil Kuşakların seçimi
Proje seçimi ve yönetimi,
Altı Sigma Aşamaları, İlkeleri,
DMAIC  (TÖAİK) metodu ve araçları,
DMAIC süreci nedir?
Bilinmeyen Yönleri, Gizli gerçekleri, yapılan yanlışlar,

4 Uzaktan Eğitim Saati

Su*****   Us*****

Six Sigma egitimi seviyeleri "Sari Kusak", "Yesil Kusak", ve "Siyah Kusak" olarak adlandirilmakta. Bu egitimin seviyesiyle ilgili isi bir tanim bulunmuyor. Bu egitimi bitiren birisi six sigma projelerinde calisabilir mi? six sigma projesine liderlik edebilir mi? gibi sorular egitimin tanim sayfasinda cevaplanmamis. Bu gibi gibi bilgileri ekleyebilirseniz tercih etmemizde etkili olabilir.

Üniversite Onaylı Sertifikalı Eğitimler

Merhaba , belirttiğiniz şekilde özel bir alana yönelik bir program değildir.(Kuşak Sınıflandırması Bulunmuyor) 4 Uzaktan eğitim saati sürecek olan temel düzey eğitim programıdır.