Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te Sorgulanabilir Olacaktır.

{{sepet.urun_toplam_fiyati}}.00 ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}}.00 ₺

İnsan Hakları

Kavram, Teori ve Hukuksal Boyutu

İnsan haklarına yönelik tartışmaların, eşitlik tartışmalarına koşut bir biçimde Antik Yunanistan’ın şehir devletlerinde başladığını söylemek mümkündür. Ancak günümüzdeki gibi pozitif ve daha dünyevi bir biçimde ele alınması ise hemen hemen Sanayi Devrimi ile örtüşmektedir. Son dönem ise “Hümanistik” bir bakış açısıyla konu ele alınmış, başta Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası metinde kendisine yer bulmuştur. Günümüzde halen en çok tartışılan ve sürekli gelişim potansiyeli sergileyen olgulardan biridir. Bu eğitimler çerçevesinde “insan hakları” kavramının teorisi, uygulaması ve hukuki boyutu tartışılırken şu konu başlıkları çerçevesinde konu derinlemesine olarak ele alınacaktır:

• İnsan hakları ve yakın kavramlar
  • İnsan haklarının tarihsel gelişimi
  • Dönemsel olarak insan hakları
  • İnsan haklarının evrensel düzeyde korunması (ı) medeni, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar
  • İnsan haklarının evrensel düzeyde korunması
  • Ayrımcılık kavramı
  • Eşitlik tartışmaları
  • İnsan haklarının bölgesel düzeyde korunması
  • Başlıca hak ve özgürlükler

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Senaryo Hazırlama Eğitimi Sertifika Programı

Senaryo Hazırlama Eğitimi Sertifika Programı