HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet
Zeynep TEPE ile Kayıp-Yas Süreci/Terapisi Vaka Paylaşımı

Yıldız Puanı
(452)
Fiyatı
%55 İNDİRİM 1500 ₺ 3350 ₺
KALAN 25 Kontenjan
ÖN KAYIT OLUŞTUR ÖN KAYIT OLUŞTUR
Kayıp-Yas Süreci/Terapisi alanındaki profesyonellere yönelik gerçekleştirilecek olan vaka paylaşımı, bu alanda uzmanlaşarak nitelik kazanmanızı sağlayacaktır.

Kayıp-Yas Süreci/Terapisi Vaka Paylaşımı

Kayıp-yas süreci veya terapisi, bir kişinin sevdiği birini ya da bir şeyi kaybettikten sonra yaşadığı duygusal ve psikolojik süreçlerle ilgilenir. Bu terapi, bireyin yaşadığı yasın evrelerini (inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme) anlamasına ve sağlıklı bir şekilde atlatmasına yardımcı olur. Terapide, kaybın neden olduğu acı ve duyguları ifade etmek, kayıpla başa çıkmak için stratejiler geliştirmek ve bireyin hayatını kayıptan sonra yeniden yapılandırmasını desteklemek önemlidir. Terapist, kişiye duygusal destek sağlar ve kaybın getirdiği değişikliklerle başa çıkabilmesi için rehberlik eder. Yas süreci, bireyin kaybı anlamlandırmasına ve onunla barışık bir şekilde yaşamasına yardımcı olacak bir yolculuktur.

Vaka paylaşım süreci;
Vaka paylaşımı yapan uzmanın, daha önce karşılaştığı sorun karşısında bu soruna yönelik çözüm önerilerini kendisinden vaka örneği almak isteyen kişiyle paylaştığı bir süreçtir. Vaka paylaşımı gerçek örnekler üzerinden sorunların çözüm örneklerini öğrenme fırsatını sizlere sunan bir çalışmadır.

Bu bağlamda ilgili alanda çalışan veya çalışmak isteyen kişilere yönelik uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek olan vaka paylaşımı, bu alanda uzmanlaşarak nitelik kazanmanızı destekleyecektir.

Diğer tüm vaka paylaşımlarına ve kampanyaya ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Kayıp-Yas Süreci/Terapisi Vaka Paylaşımı

Demografik Özellikler ve Kısa Öykü

38 yaşında, İzmir doğumlu, kadın danışandır. Üniversite mezunudur. İnsan Kaynakları bölümü mezunu olup okulunu 1 sene uzatarak 5 senede tamamlamıştır. Danışan, 3 yaşında kızı ile birlikte İzmir’de yaşamaktadır. Annesi ile babası sağ ve beraberdir; Balıkesir’de yaşamaktadırlar. 3 yıl önce 3 seans süren psikoterapi desteği almıştır.

Geçmiş Başvuru Öyküsü

Eşinin vefatı sebebiyle psikoterapiye başlamış ancak maddi yetersizliklerden dolayı devam ettirememiştir. Bunun dışında herhangi bir psikolojik tedavi almadığını belirtmiştir. Danışanın herhangi bir fizyolojik rahatsızlığı bulunmamaktadır. Öyküsünde intihar girişimine rastlanmamıştır.

Bugünkü Başvuru Nedeni

Son üç yıldır yas süreciyle ilgili yaşadığı zorluklar
Çocuğuna bakmakta yaşadığı zorluklar ve çatışmalar

Çalışma Çerçevesi

Görüşmeler bilgisayar ortamında Zoom uygulamasından gerçekleştirilmiştir.

Danışan haftada bir, 50 dakika sürecek şekilde yapılandırılmıştır. Online, psikodinamik yönelimli terapi çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Toplam 40 seans tamamlanmıştır.

Kullanılan Teknikler

Boş sandalye çalışması, mektup yazma, yüzleştirme, , netleştirme, imgeleme, psikoeğitim, yeniden çerçeveleme.

Seans Değerlendirmesi

Danışanın sosyal becerileri geri kazandırılmıştır. Öz bakım artmıştır. İşlevselliği yükselmiştir. Danışanın, derin düşüncelere ve yas tutmaya ayırdığı zaman kısalmış ve daha çok günlük hayatını yaşamaya başlamıştır.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapan veya soru soran kimse yok.