Sorumlu Emlak Danışmanı ve Taşınmaz Ticareti Sertifika Programı

Sorumlu Emlak Danışmanı Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Taşınmaz ticaretinde yönelik yönetmelikte yapılan değişiklik kapsamında oluşturulan Sorumlu Emlak Danışmanı ve Taşınmaz Ticareti Sertifika Programı ZORUNLU EĞİTİM PROGRAMIDIR.

EMLAKÇILIK VE GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI YAPILABİLMESİ İÇİN ZORUNLU EĞİTİM VE SERTİFİKADIR.

MYK tarafından düzenlenen Emlakçılık sınavına girebilmek için bu eğitimi ve belgeyi almanız ZORUNLUDUR.
•MYK tarafından düzenlenen sınava geçmiş tarihte giren ve başarılı olan kişiler için de 120 saatlik eğitim ZORUNLU tutulmuştur.

Bu program;
Sorumlu Emlak Danışmanı;  “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 14 Ekim 2020 tarih ve 31274 sayı ile Resmî Gazete `de yayımlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre işletmelerin “Sorumlu Emlak Danışmanı – Seviye 5” yetki belgesi alabilmeleri için Taşınmaz Ticareti Eğitimi almaları gerekmektedir.

Eğitim ve belgelendirme yönetmeliğe uygun şekilde 120 ders saati sürecektir.

Bu program ile kursiyerlerin;
•Mesleğin gerektirdiği ciddiyet çerçevesinde işin saygınlık ve sorumluluklarını kavramaları,
•Sektördeki diğer kişi ve kurumlar ile işbirliği yapmaları,
•Emlakçılık hizmetlerinde halkla ilişkiler ve psikoloji kavramlarını her türlü iş ilişkilerinde kullanma yeteneğine haiz olmaları,
•Emlakçılık hizmetlerinde tapu-sicil, kadastro, şehir planlama ile ilgili kavramları öğrenmeleri ve uygulamaları,
•Emlak pazarlama konusunda sektörün geçmişi, bugünü ve geleceğine ilişkin uygulamaları öğrenmeleri,

Emlakçılık faaliyetlerinin öngördüğü tüm işlemlerin usulüne uygun yapılabilmesi için gereken bilgi birikimine sahip olmaları,
•Emlakçılık hizmetlerinin her aşamasında karşılaşılabilecek kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik, genelge ve tebliğ gibi gayrimenkul mevzuatı hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları,
•Emlakçılık mesleğinin gerektirdiği iş etiğine sahip olmaları beklenmektedir.

Tüm işlemler online gerçekleşecek olup kendi müsaitliğinize göre sisteme girip eğitim videolarınıza 7/24 erişim sağlayabileceksiniz.

1 ay eğitim süreniz bulunmaktadır.

Kimler Katılabilir ?

•Bu eğitim programına katılacak kişiler arasından aktif olarak emlakçılık yapanların en az ilkokul mezunu seviyesinde,
•Emlakçılığa yeni başlayacak kişilerin ise en az orta öğretim seviyesinde mezuniyeti bulunması gerekmektedir.

LE*****   ER*****

EĞİTİME katılmak için arıyorum numaraları ama ulaşamıyorum MY5 için

Üniversite Onaylı Sertifikalı Eğitimler

Merhabalar , mesai saatleri içerisinde bize 0543 613 12 00 numaralı hattan her zaman ulaşabilirsiniz.