Temel Bilgi Teknolojileri Sertifikalı Eğitim Programı

EĞİTİM TANITIMI

Kursiyerlerimiz Bilgisayar İşletmenliği Kursunu alarak bir bilgisayarı genel olarak kullanıp dokümanlar oluşturabilecek, Ms Word de belgelerle çalışabilecek, Ms Excel de sayısal hesaplamalar yapabilecek, Ms Powerpoint ile sunumlar hazırlayabilecek ve Internet Explorer ile internet dünyasında dolaşabileceklerdir.

Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası öncelikle Bilgisayar bildiğinizi ispatlayabileceğiniz tek sertifikadır. Kamuda görevde yükselmede istenilen bu sertifika aynı zamanda birçok bölüme başvuru sırasında zorunlu tutulmaktadır. Alacağınız bilgisayar işletmenlik sertifikası ile özel kurslarda bilgisayar öğretmeni olarak görev alabilirsiniz. Bunun dışında adalet bakanlığı Zabit Katipliği ve diğer başvurular bilgisayar sertifikası aranmaktadır.

ADALET BAKANLIĞI MEMUR SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİ 'ne ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İçinde bulunduğumuz modern çağın getirdiği gelişen teknoloji, bilgiye daha kolay ve etkin bir şekilde ulaşmamızı sağlar. Dolayısıyla bilgiye ulaşmak ve onu oluşturmak için teknolojinin sunduğu tüm araçlardan yararlanmayı bilmek gerekir.  Yazılı, görsel ve işitsel olarak kullanılabilen bu araçları etkin bir şekilde yönetmek, insanların günlük hayatında birçok işine yarayabileceği gibi; kariyer olanakları açısından da pek çok avantaj sağlar. Günümüzde artık her firmanın, özellikle de kurumsallaşmış olanların bu araçları etkin bir şekilde kullanarak piyasaya ulaştığı düşünülürse; istihdam edilecek personellerden de buna paralel olarak belli bilgi ve beceriler beklenir. Dolayısıyla kendini geliştirmek ve iyi bir kariyer yapmak isteyen kişilerin, temel bilgi teknolojileri alanında kendisine ve şirkete faydalı olabilecek düzeyde yetkinlik kazanabilmesi için bu konuda eğitim alması gerekir.

Temel Bilgi Teknolojileri, bilgisayar teknolojilerinin insanoğlunun hayatında yer etmeleriyle ortaya çıkmıştır. Teknoloji gelişmeleri ve insanların günlük-iş hayatında kullanılmasıyla birlikte daha çok ön plana çıkmıştır. Bilginin kişi ya da kişiler tarafından sağlanması, işlenmesi, aktarılması ve raporlanması konuları açısından bilgi teknolojileri insanlara yardımcı olan teknolojiler olarak görülebilirler. Aynı zamanda, bilgi teknolojileri insan hayatındaki önemi de program içerisinde anlatılmaktadır.

Temel Bilgi Teknolojileri eğitimi, bilgisayara ilk giriş itibariyle, internet, sunum, microsoft programları, işletim sistemlerinin yer aldığı programdır.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

• BİLGİSAYARA GİRİŞ
  • Bilgisayar Nedir?
  • Bilgisayarın Tarihi
  • Sayı Sistemleri
  • Bilgisayarı Nerelerde Kullanıyoruz?
  • Bilgisayar Çeşitleri
  • Bilgisayar Kullanırken alınacak Önlemler
  • Bilgisayarı Oluşturan Öğeler
  • İşlemci(Hızı , Çekirdeği , Popüler Markalar,overclock , Soğutma)