Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te Sorgulanabilir Olacaktır.

{{sepet.urun_toplam_fiyati}}.00 ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}}.00 ₺

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Programı

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 15.05.2013/28648 ) gereği çalışanlarımıza, çalıştıkları işletmelerin tehlike sınıflarına göre farklı sürelerde iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin verilmesini gerekmektedir.

Aynı Yönetmeliğin 12. Maddesine göre;

İNTERAKTİF UZAKTAN EĞİTİM İSG YENİLEME EĞİTİMİ

Uzaktan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi yöntemi ile çalışanlarınız; iş sağlığı ve güvenliği yenileme eğitimlerini uzaktan eğitim sunumları ile tamamlayabilirsiniz. Tehlike sınıflarına göre hazırlanmış eğitim dökümanları uzaktan eğitim sistemimiz içerisinde yer almaktadır.Çalışanlarınız tek bir seferde uzun zaman dilimlerinde, topluca eğitim salonlarında bulunmalarına gerek kalmadan ve işinizin durmasını gerektirmeyecek şekilde yasal zorunluluklarını giderebilecek. Yetkin uzmanlarca hazırlanmış profesyonel bir eğitimi istedikleri zaman istekleri platformlarda alabilecekler.Çalışanlarınız iş yoğunluğunun düşük olduğu anlarda katılabileceği bu eğitimler sizlere ve işinize büyük kolaylıklar sunacaktır. Bu işlem için tek gereklilik internet bağlantısı olan telefon, tablet veya bilgisayar olacaktır.

BU SERTİFİKA PROGRAMI KESİNLİKLE İŞ GARANTİSİ VERMEZ, KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM AMAÇLIDIR , HERHANGİ BİR ÜNVAN VEYA MESLEK STATÜSÜ VERMEZ.

Eğitim süreleri ve konuları

Tehlike sınıflarına göre çalışanlara verilmesi gereken eğitimlerin süreleri ve sıklıkları ilgili yönetmelikte aşağıdaki gibi belirtilmiştir;

MADDE 11 – (1) (Değişik:RG-24/5/2018-30430) Çalışanlara verilecek temel eğitimler, işin devamı süresince belirlenen düzenli aralıklar içinde;

a) Az tehlikeli işyerleri için en az sekiz saat,

b) Tehlikeli işyerleri için en az on iki saat,

c) Çok tehlikeli işyerleri için en az on altı saat olarak her çalışan için düzenlenir.

Eğitim programımız az tehlikeli ve tehlikeli işyerleri için hazırlanmıştır. Eğitim 16 saatten oluşmaktadı

TEMEL İSG EĞİTİMİ KAÇ YILDA BİR ALINMALI?

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, değişen ve ortaya çıkan yeni riskler de dikkate alınarak aşağıda belirtilen düzenli aralıklarla tekrarlanır:

a) Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde yılda en az bir defa.

b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iki yılda en az bir defa.

c) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde üç yılda en az bir defa.

İLGİLİ YÖNETMELİK İÇİN TIKLAYIN:

KULLANIM YÖNERGESİ

Uzaktan eğitim metodu ile düzenlenmiş olan bu eğitim, “ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK' ve “ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK' esaslarına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

Örneği verilen belgede "Örnek" olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Hafıza Teknikleri Eğitimi Sertifika Programı

Hafıza Teknikleri Eğitimi Sertifika Programı