Üstüne Titremek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Üstüne titremek" deyimi, bir şeye, bir duruma veya bir kişiye çok dikkat etmek, ona çok özen göstermek, korumak ve kollamak anlamına gelir. Bu ifade, genellikle, bir kişinin bir şeye karşı gösterdiği aşırı özen, ilgi veya koruma durumlarında kullanılır. Örneğin, bir ebeveynin çocuğuna gösterdiği aşırı ilgi ve koruma veya bir koleksiyoncunun koleksiyonuna gösterdiği özen "üstüne titremek" olarak tanımlanabilir. Deyim, genellikle, aşırı özen ve koruma durumunu vurgular.