Uygulamalı Psikoloji Doktora Programı Nedir

Uygulamalı Psikoloji Doktora Programı

Uygulamalı psikoloji, insan davranışlarını inceleyen bir bilim dalıdır ve psikolojik problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapar. Bu alandaki araştırmalar, insan davranışlarını anlamaya yönelik teorik çalışmalar ve pratik uygulamaları bir arada ele alır.

Uygulamalı psikoloji doktora programı, bu alanda uzmanlaşmak isteyenler için tasarlandı. Program, öğrencilere uygulamalı psikoloji alanında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar ve öğrencilere psikolojik problemlerin çözümüne yönelik teknikleri öğretir. Programın içeriği, öğrencilerin uygulamalı psikoloji alanında araştırma yapmalarını sağlamak için psikoloji teorisi, veri toplama ve işleme teknikleri, davranış değişikliklerinin ölçülmesi gibi konuları kapsar.

Uygulamalı psikoloji doktora programına başvurmak için, öğrencilerin lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmaları ve psikoloji veya benzer bir alanda ilgili bir lisans derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Programa kabul edilmek için, öğrencilerin psikoloji veya benzer bir alanda yapmış oldukları önceden yapılmış araştırmalarını gösteren bir özgeçmiş ve yüksek lisans tezleri de istenebilir.