Yaya Bırakmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Yaya Bırakmak" deyimi, birini beklediği bir yardımı veya desteği vermeden, aniden ve genellikle olumsuz bir durumda tek başına bırakmak anlamına gelir. Bir taşıtın arıza yapması sonucu yolcuların yolda bırakılması gibi somut durumlarda kullanılabileceği gibi, mecazi olarak da birinin güvenip dayandığı bir destekten yoksun bırakılması durumunda kullanılır. Örneğin, bir iş ortağı anlaşmayı bozup diğer ortağı zor durumda bıraktığında "Ortaklık bitti ve beni yaya bıraktı." şeklinde kullanılabilir.