Yemeden İçmeden Kesilmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Yemeden içmeden kesilmek" ifadesi, kişinin tüm iştahını kaybetmesi veya bir şeyler yemek ve içmekten vazgeçmesi anlamında kullanılır. Genellikle büyük bir üzüntü, endişe veya stres durumunda insanların doğal ihtiyaçları olan yeme ve içmeyi unuttuklarını veya bu eylemleri yapmaya hiçbir istek duymadıklarını anlatmak için kullanılır. Bu ifade, aynı zamanda, bir kişinin bir işe veya amaca o kadar odaklanmış olduğunu, temel fizyolojik ihtiyaçlarını bile göz ardı ettiğini ifade etmek için de kullanılabilir. Genel olarak kişinin normal düzeninin dışında, bir olay veya durum karşısında yaşadığı yoğun duygusal veya psikolojik etkileşimi vurgulamak amacıyla kullanılan bir deyimdir.