Yönetim ve Strateji Doktora Programı Nedir

Yönetim ve Strateji Doktora Programı

Yönetim, bir organizasyonun faaliyetlerinin planlanması, koordinasyonu, yönetimi ve kontrolü ile ilgili bilimdir. Yöneticiler, organizasyonun amaçlarını gerçekleştirmeyi amaçlayan kararları verirler ve bu kararların uygulanması için gerekli faaliyetleri yürütürler. Yönetim, bir organizasyonun iç ve dış ortamlarındaki değişiklikleri takip eder ve bu değişikliklere uygun şekilde organizasyonun faaliyetlerini yönetir.

Strateji ise, bir organizasyonun uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için belirlediği yol ve planlardır. Bir organizasyonun stratejisi, onun iç ve dış ortamındaki değişiklikleri takip ederek, organizasyonun hedeflerine ulaşması için gerekli olan araçları, kaynakları ve faaliyetleri belirler. Strateji oluşturma, organizasyonun yönetimine yardımcı olur ve onun uzun vadeli hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur.