Yüreği Geniş Olmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Yüreği geniş olmak" ifadesi, kişinin hoşgörülü, sabırlı ve anlayışlı olduğunu belirtmek için kullanılır. Yürek burada mecaz anlamda kişinin duygusal kapasitesini ve karakterini temsil eder. Bu deyim, geniş bir yüreğin çok şeyi kucaklayabileceği ve her türlü zorluk veya farklılığı tolere edebileceği fikrinden gelir. Geniş yürekli kişiler, genellikle çevrelerindeki insanlara karşı nazik ve şefkatli davranan, sorunlar karşısında sakin kalan ve kızgınlık ya da düşmanlık göstermeyen kişilerdir. Örneğin, "Ahmet gerçekten yüreği geniş bir insan, herkesi olduğu gibi kabul eder ve asla kimseye kötü söz söylemez."