Zahir İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Zahir İsminin Anlamı Nedir

"Zahir" ismi, Arapça kökenli bir isim olup "parlak", "göz alıcı" ve "açıkça görünen" anlamlarına gelir. Aynı zamanda İslam mistisizminde, zahir, bir şeyin dış görünüşünü veya dışa vurumunu ifade ederken, iç gerçeklik veya manevi anlamı ifade eden "batın" teriminin zıddı olarak kullanılır.

Zahir İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Namuslu Ve Varsıl, Mısır Türk Kölemenlerinden Bir Kişi, Görünen, âşikâr olan. Açık, belli, meydanda olan.

Zahir İsminin Özellikleri - Kökeni:

Kökeni: Arapça

Anlamı: Parlak, göz alıcı, açıkça görünen

Zahir İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 3.186 kişi Zahir ismini kullanmaktadır.

Zahir İsmi Kuran'da Geçer mi?

Zahir ismi Kuran'da doğrudan bir isim olarak geçmez, ancak kelime anlamı itibariyle Kuran'ın metninde kullanılan kavramlar arasındadır.

Zahir İsmi Caiz Midir?

Zahir ismi, herhangi bir olumsuz anlam içermediği ve genel olarak olumlu bir çağrışım yaptığı için İslami açıdan caizdir.

Zahir İsminin Harf Analizi:

Z: Zekâ, hız ve etkili iletişim yeteneği
A: Yaratıcı ve yenilikçi düşünce yapısı
H: Uyum ve denge arayışı
İ: İnce düşünme, analiz yeteneği ve detaylara dikkat
R: Güçlü bir irade ve liderlik vasıfları

Zamanın içinde parlayan bir ışık,
Ahengiyle ruhu sarıp sarmalayan,
Hayatın anlamını yansıtan bir isim,
İyilik ve güzellikle dolu,
Ruhunda derinlik taşıyan biri.

Diğer isim analizleri için tıklayınız.