Zaza Dili ve Edebiyatı Doktora Programı Nedir

Zaza Dili ve Edebiyatı Doktora Programı

Zaza dilinin, Türkiye'nin Kürdistan bölgesinde yaşayan Zaza halkı tarafından konuşulan bir dil olduğunu tahmin ediyorum. Zaza dilinin kökeni, Kürtçe ile akraba olan Indo-European dil ailesine dahildir. Zaza dilinin Türkiye'de konuşulan birçok Kürtçe lehçesiyle akraba olduğu düşünülmektedir.

Zaza edebiyatı da, Zaza dilinin kullanıldığı birçok eserin oluşturduğu bir topluluğu ifade eder. Zaza edebiyatı, Kürdistan bölgesinde yaşayan Zaza halkının tarihi, kültürü ve yaşam tarzını yansıtan eserleri içerir. Zaza edebiyatı, Zaza dilinin yazılı ve sözlü olarak kullanıldığı eserleri kapsar ve bu eserler arasında şiir, hikaye, roman, tiyatro ve diğer türler bulunur. Zaza edebiyatı, Kürdistan bölgesinde yaşayan Zaza halkının dil, kültür ve tarihini koruma ve yaşatma amacını taşır.