Zekeriya İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Zekeriya İsminin Anlamı Nedir

"Zekeriya" ismi, Arapça kökenli olup İbranice "Zekaryah" isminden türemiştir ve "Tanrı hatırlar" anlamına gelir. İslam, Yahudilik ve Hristiyanlıkta Zekeriya, önemli bir peygamber olarak kabul edilir. Zekeriya Peygamber, özellikle sabrı, dua etme isteği ve Tanrı'ya olan bağlılığı ile bilinir. Onun hayatı, zor zamanlarda dahi inanç ve bağlılığın önemini vurgular. İslam inancında Zekeriya Peygamber, Yahya Peygamber'in babası olarak da tanınır ve onun hikayesi, kutsal kitaplarda derin bir manevi öğretinin sembolü olarak yer alır. Zekeriya ismi, güçlü bir inancı ve manevi derinliği temsil ederken, kişinin Tanrı'ya olan sadakatini ve dua etme arzusu ile de ilişkilendirilir. Bu ismi taşıyanlar, genellikle sabırlı, kararlı ve manevi değerlere bağlı kişilikleriyle bilinirler.

Zekeriya İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Ak Renkli Ak Renkli Kale Burcu, İki Dağ Arasından Geçen Yol, Geçit; Tepe, Yüksek Yer, Üzeri Yassı Tep

Zekeriya İsminin Özellikleri - Kökeni:

Kökeni: Arapça, İbranice kökenli

Anlamı: Tanrı hatırlar

Zekeriya İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 33.933 kişi Zekeriya ismini kullanmaktadır.

Zekeriya İsmi Kuran'da Geçer mi?

Evet, Zekeriya ismi Kuran'da bir peygamber olarak geçmektedir ve "Sûratu Zekeriya" ile onurlandırılmıştır.

Zekeriya İsmi Caiz Midir?

Zekeriya ismi, bir peygamberin adı olduğu ve olumlu bir anlam taşıdığı için İslami açıdan caizdir.

Zekeriya İsminin Harf Analizi:

Z: Zekâ, hız ve etkili iletişim yeteneği
E: Özgürlükçü düşünce ve iletişimde açıklık
K: Başarıya ulaşmak için sıkı çalışma ve kararlılık
E: Özgürlükçü düşünce ve iletişimde açıklık (tekrar)
R: Güçlü bir irade ve liderlik vasıfları
İ: İnce düşünme, analiz yeteneği ve detaylara dikkat
Y: Yüksek sezgisel güç, duygusal derinlik ve empati yeteneği
A: Yaratıcı ve yenilikçi düşünce yapısı

Zekeriya İsmi İçin Akrostiş

Zaman gelir, dualar kabul olur,
Eller semaya açılır, umut dolu,
Kalbinde sabır, ruhunda huzur,
Ezelden ebede, inanç yolculuğu.

Rabbine bağlı, sadık bir nefer,
İçindeki ışık, hiç sönmeden süzer,
Yıldızlar gibi parlayan bir rehber,
Altında saklı, büyük bir değer.

Diğer İsim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!