Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Doktora Programı Nedir

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Doktora Programı

Zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği, yer şartlarının incelenmesi ve bu şartların yapıların ve yapı elemanlarının tasarımı ve inşaatı sırasında etkilerinin değerlendirilmesi ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bu mühendislik dalı, yer şartlarının fiziksel özelliklerini inceler ve bu özelliklerin yapıların ve yapı elemanlarının tasarımı ve inşaatı sırasında etkilerini değerlendirir.

Zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği, yer şartlarının fiziksel özelliklerini inceler. Bu özellikler arasında; zemin sınıfı, zeminin yoğunluğu, zeminin mukavemeti, zeminin su emme özelliği gibi konular bulunur. Zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği, bu özelliklerin yapıların ve yapı elemanlarının tasarımı ve inşaatı sırasında etkilerini değerlendirir.

Zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği, yapıların ve yapı elemanlarının tasarımı ve inşaatı sırasında yer şartlarının etkilerinin değerlendirilmesi ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bu mühendislik dalı, yapıların ve yapı elemanlarının yer şartlarına uygun bir şekilde tasarımını ve inşaatını sağlar. Zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği ayrıca, yapıların ve yapı elemanlarının yer şartlarına uygun bir şekilde inşa edilmesini sağlar ve bu yapıların ve yapı elemanlarının güvenliğini artırır.