Acı Patlıcanı Kırağı Çalmaz Atasözünün Anlamı Nedir?

"Acı patlıcanı kırağı çalmaz" Atasözünün anlamı zorluklara ve olumsuzluklara alışmış olan ya da başından çok kötü olaylar geçmiş olan bir kişinin, ekstra bir olumsuzlukla ya da küçük bir zorlukla daha fazla etkilenmeyeceğini ifade eder.

Diğer bir deyişle, zaten kötü bir durumda olan veya yaşamında birçok zorlukla karşılaşmış olan bir kişi, yeni bir zorlukla karşılaştığında bu durumu daha kolay kabullenebilir veya bu durumdan fazla etkilenmez. Atasözünün anlamı insanların yaşadığı deneyimlerin onları daha dayanıklı ve dirençli kılacağını, bu nedenle yeni zorlukların bu tür insanları fazla yıpratamayacağını vurgular.