Açık Ayak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Açık Ayak" ifadesi, Türkçe'de dikkatsizlik veya hazırlıksızlık durumunu ifade etmek için kullanılır. Genellikle, bir kişinin herhangi bir duruma karşı yeterince hazırlıklı olmadığını veya gereken önlemleri almadığını belirtmek amacıyla kullanılır. Örneğin, bir kişi sınavına yeterince çalışmadan girdiğinde ya da bir toplantıya gerekli hazırlıkları yapmadan katıldığında "açık ayak yakalanmak" şeklinde kullanılabilir. Bu deyim, kişinin olası zorluklara karşı savunmasız olduğunu vurgular.