Saçını Başını Yolmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Saçını başını yolmak" deyimi, bir kişinin aşırı üzüntü, stres veya öfke gibi güçlü duygusal durumlar içinde olduğunu ifade eder. Bu ifade, genellikle, bir kişinin yaşadığı yoğun duygusal çalkantıyı ve bu durumun yol açtığı çaresizlik veya sinir krizi hallerini vurgulamak için kullanılır. Örneğin, çözülemeyen bir sorun karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşayan biri için "saçını başını yolarak ağladı" denilebilir. Bu deyim, mecazi bir anlam taşır ve gerçekte saç yolma eylemini değil, kişinin içinde bulunduğu yoğun duygusal durumu anlatır.