Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü Nedir

Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü

Adli bilgisayar mühendisliği, suç olaylarının incelenmesi sırasında bilgisayar ve diğer elektronik cihazların kullanılmasını kapsayan bir bilim dalıdır. Adli bilgisayar mühendisliği, suç olayları sırasında oluşan izlerin toplanması, saklanması ve incelenmesi gibi konulara odaklanır. Bu izler, bilgisayar harddisklerinde, cep telefonlarında, tabletlerde ve diğer elektronik cihazlarda bulunabilir. Adli bilgisayar mühendisliği uzmanları, bu izleri toplar ve inceler ve suç olaylarının çözümüne yardımcı olurlar.

Adli bilgisayar mühendisliği ayrıca, suç olaylarının önlenmesi için güvenlik önlemlerinin alınması konusunda da çalışır. Bu güvenlik önlemleri arasında, bilgisayar sistemlerinin güvenliğini sağlama, şifreleme ve diğer yöntemler bulunur. Adli bilgisayar mühendisliği, polis, savcılık ve yargı sistemlerinin çalışmalarında önemli bir rol oynar.