Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Nedir

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü

Elektronik ve haberleşme mühendisliği, elektronik ve haberleşme sistemleri üzerine çalışan bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi ve işletimi konularında eğitim alırlar. Öğrenciler ayrıca, veri iletimi, sinyal işleme, anten tasarımı ve haberleşme protokolleri gibi konuları da öğrenirler.

Elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünde öğrenciler, fizik, matematik ve bilgisayar bilimleri gibi temel bilim dallarının yanı sıra, elektronik ve haberleşme sistemleri üzerine spesifik bilgi ve becerilere de sahip olurlar. Bu bölümün mezunları, elektronik ve haberleşme sistemlerinin tasarımı, üretimi ve işletimi ile ilgili çalışmalar yapabilirler ve bu alanda çalışan firmaların mühendislik ekiplerinde çalışabilirler. Ayrıca, bu bölümün mezunları araştırma ve geliştirme çalışmalarına da katılabilirler.