Adli Kimya ve Adli Toksikoloji Doktora Programı Nedir

Adli Kimya ve Adli Toksikoloji Doktora Programı

Adli kimya, suç işlendiği zaman ortaya çıkan kimyasal verilerin toplanması, değerlendirilmesi ve yargılama sürecinde kullanılması için kullanılan bir bilim dalıdır. Adli kimya, suçluların tespit edilmesi, suçların çözülmesi ve suçluların yargılanması sırasında önemli bir rol oynar.

Adli kimyagerler, suç işlendiği zaman ortaya çıkan kimyasal verileri toplar ve bu verileri suçların çözülmesine yardımcı olmak için kullanırlar. Örneğin, bir adli kimyager, bir cinayet işlendiği zaman ortaya çıkan zehirli maddelerin tespit edilmesine yardımcı olabilir veya bir hırsızlık işlendiği zaman ortaya çıkan parmak izlerinin tespit edilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, adli kimyagerler, suçları çözmek için farklı kimyasal yöntemleri de kullanırlar.

Adli toksikoloji ise, zehirlenme, intihar veya kaza gibi olaylarda ortaya çıkan biyolojik verilerin toplanması, değerlendirilmesi ve yargılama sürecinde kullanılması için kullanılan bir bilim dalıdır. Adli toksikologlar, zehirlenme, intihar veya kaza gibi olaylarda ortaya çıkan biyolojik verileri toplar ve bu verileri olayların çözülmesine yardımcı olmak için kullanırlar. Örneğin, bir adli toksikolog, bir zehirlenme olayında zehirlenmenin nedenini tespit edebilir veya bir intihar olayında intiharın nedenini tespit edebilir. Ayrıca, adli toksikologlar, olayları çözmek için farklı biyolojik yöntemleri de kullanırlar.

Ayrıca Bakınız - 2023 Kimya ve Laboratuvar Eğitimi Sertifika Paketi