Afrika Çalışmaları Yüksek Lisans Programı

Afrika çalışmaları bölümü, bir akademik alan olup Afrika kıtası ve Afrika halklarının kültürleri, tarihi, sosyal yapıları, ekonomik durumları, siyasi yapıları ve diğer konularını araştıran bir alandır. Bu alan, Afrika kıtasının tarihini, kültürlerini ve toplumlarını anlamaya yardımcı olmak amacıyla çeşitli disiplinlerden, özellikle tarih, sosyoloji, antropoloji, ekonomi, siyaset bilimi, coğrafya ve dil bilimleri gibi bilimlerden yararlanır. Afrika Çalışmaları Bölümü, Afrika kıtasının ve Afrika halklarının kültürel, tarihi, sosyal ve ekonomik yapılarının anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla yapılan çalışmaların bir özeti olarak da düşünülebilir.