Ağız-Diş-Çene Radyolojisi Doktora Programı Maaşı

Ağız-Diş-Çene Radyolojisi Doktora Programı

Ağız-Diş-Çene Radyolojisi, diş hekimliği alanında radyolojik görüntüleme ve teşhis işlemlerini yürüten bir branştır. Ancak ülkeden ülkeye ve çalışılan kuruma göre maaşlar değişebilir. Türkiye'de Ağız-Diş-Çene Radyolojisi uzmanları, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği (KHGS) bünyesinde çalışan hekimler için uygulanan taban puanın 10,5 katını kazanırlar.

2023 yılı itibariyle bu taban puan 16.06 TL'dir. Dolayısıyla bir Ağız-Diş-Çene Radyolojisi uzmanının kazancı, çalıştığı kuruma ve iş deneyimine göre değişmekle birlikte, en az 168.630 TL'ye kadar çıkabilir. Ancak, özel sektörde çalışan Ağız-Diş-Çene Radyolojisi uzmanlarının maaşları, ücret politikası ve iş yüküne göre değişebilir. Bu nedenle, özel sektörde çalışan bir Ağız-Diş-Çene Radyolojisi uzmanının maaşı, kamuda çalışan bir meslektaşından daha yüksek veya daha düşük olabilir.