Ağzı Dili Bağlanmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ağzı Dili Bağlanmak" deyimi, Türkçede bir kişinin şaşkınlık, korku, heyecan veya benzeri bir duygu nedeniyle aniden konuşamaz hale gelmesini ifade eder. Bu ifade, genellikle bir kişi çok şaşırdığında, korktuğunda veya aşırı derecede heyecanlandığında kullanılır ve bu durumun geçici bir konuşma yeteneği kaybı ile sonuçlandığını belirtir. Deyim, kişinin o anki duygusal tepkisinin dilini kilitlediğini ve normalde ifade edebileceği sözleri söyleyememesine yol açtığını vurgular.