Nevri Dönmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Nevri dönmek" ifadesi Türkçede, genellikle sinir, öfke, rahatsızlık veya huzursuzluk hissi içinde olunduğunu belirtmek için kullanılır. Nevir kelimesi "sinir" kelimesinin eski kullanım şeklidir ve "dönmek" fiili ile birleştiğinde, kişinin sinirlerinin gerildiğini, sabrının zorlandığını ya da dayanma gücünün azaldığını ifade eder. Bu ifade, kişinin yaşadığı olumsuz bir durum karşısında kendini kötü hissettiğini veya bir olaydan ötürü ciddi anlamda rahatsızlık duyduğunu belirtmek için kullanılır. Örneğin, bir kişi sürekli olarak aynı sorunla karşılaşıyor ve artık bunalmışsa "nevrim döndü" şeklinde konuşabilir.