Ağzından Çıkanı Kulağı Duymamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ağzından çıkanı kulağı duymamak", bir kişinin söylediklerinin farkında olmaması veya söyledikten sonra söylediğinin sorumluluğunu almaması anlamına gelir. Genellikle düşünmeden konuşan, sözlerinin sonuçlarını ölçemeyen veya söylediklerinin ardından pişman olan kişiler için kullanılır. Bu ifade, aynı zamanda öfkeli veya heyecanlı anlarda kontrolsüzce konuşan kişilere de atfedilebilir; böyle durumlarda kişi, öfke veya heyecanın etkisiyle ne dediğini sonradan hatırlamayabilir veya söylediklerinin etkisini anlayamayabilir.