Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.
Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.
Aile Danışmanının Görev ve Sorumlulukları?
Aile danışmanlarının görev ve sorumlulukları ailelerin karşılaştıkları çeşitli sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olmak ve daha sağlıklı ilişkiler kurmalarını desteklemek üzerine yoğunlaşır. Bu uzmanlar, aile içindeki iletişimi ve etkileşimi iyileştirmeyi, çatışma çözümü sağlamayı ve bireyler arasındaki anlayışı artırmayı amaçlar.
Aile danışmanlarının başlıca görevleri arasında aile üyeleriyle görüşmek, sorunları anlamaya çalışmak, gözlem yaparak bilgi toplamak, danışanlara yardımcı olmak istedikleri konularda bilgi vermek, duygu ve düşüncelerin ifade edilmesine yardımcı olmak, aile bireylerinin birbirlerine karşı kırıcı davranışlar sergilemesini önlemek, beklentilerin açıkça ifade edilmesine yardımcı olmak ve aile bireylerine çeşitli testler uygulayarak test sonuçlarını değerlendirir.
Özellikle evlilik, çocuk yetiştirme, boşanma, aile içi şiddet gibi durumlarla ilgili danışmanlık hizmetleri sunarlar. Ayrıca, aile içinde yaşanan duygusal veya zihinsel sorunlara çözüm arayışında önemli bir rol oynarlar.
Aile danışmanı olmak için Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi gibi alanlarda lisans derecesine sahip olmak ve ilgili sertifika programlarını tamamlamak gerekir. Aile danışmanlarının etkili iletişim becerilerine, meslek etiğine uygun davranışları sergileme yeteneğine, karmaşık problemleri tanımlayıp çözüm sunma becerisine ve stresli durumlarla başa çıkabilme yeteneğine sahip olmaları beklenir.
Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.