Meb Onaylı Aile Danışmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır

MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası almak için öncelikle aile danışmanlığı eğitimi veren kurumlardan birine kayıt olmanız gerekmektedir. Bu kurumlar genellikle üniversiteler, özel eğitim kurumları veya sivil toplum kuruluşları olabilir. Kayıt olduktan sonra eğitim programını başarıyla tamamladıktan ve diğer gereksinimleri yerine getirdikten sonra, kurum size MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası verir.

Sertifika programları genellikle teorik ve uygulamalı derslerden oluşur ve 6-12 ay sürebilir. Eğitim programı boyunca, aile danışmanlığına ilişkin temel konular, terapi teknikleri, mesleki etik ilkeler ve farklı aile yapıları gibi konular hakkında bilgi edineceksiniz. Sertifika programlarına katılmadan önce, programın MEB tarafından onaylı olduğundan emin olmanız gerekiyor. Ayrıca, herhangi bir önceden bilgi veya deneyim gerekip gerekmediğini öğrenmek için programın gereksinimlerini ve kabul kriterlerini inceleyin.