Aile Danışmanlığı Eğitim Programı Kapsamı?

Aile Danışmanlığı Eğitim Programı, ailelerin ve bireylerin yaşadıkları psikolojik, sosyal ve ilişkisel sorunların çözümünde destek sağlamak üzere tasarlanmış kapsamlı eğitimlerdir. Bu eğitimler, katılımcıların aile danışmanı olarak gerekli nitelik ve becerileri kazanmalarını amaçlar. Eğitim içerikleri, aile dinamiklerinin anlaşılmasından, çeşitli psikolojik danışmanlık tekniklerine, hukuki süreçlere ve aile sağlığına kadar geniş bir yelpazeyi kapsar.

Eğitimin temel amacı, aile bireylerinin bir araya gelerek paylaştıkları sorunları birlikte çözmeye çalışmalarına destek olmak ve sağlıklı iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Aile içinde yaşanabilecek kişiler arası sorunlar, ölüm, kronik hastalık gibi durumlarda aile bireylerine psikolojik destek sağlamak, aile içi iletişimi güçlendirmek ve duyarlılık oluşturmak da eğitim programının hedefleri arasındadır​​.

Eğitim programına katılma şartları genellikle şunları içerir: Hemşirelik, Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR), Sosyoloji ve Tıp alanlarında en az dört yıllık üniversite eğitimi almış olmak. Ayrıca, yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olanlar veya çocuk psikiyatrisi ve psikiyatri alanında ihtisas yapmış olanlar doğrudan aile danışmanı olarak kabul edilebilirler​​​​​​.

Eğitim süreci, teorik dersler ve uygulamalı çalışmaları içerir. En az 450 saat süren bir eğitim genellikle 300 saat teorik ve 150 saat uygulamalı eğitimden oluşur. Eğitim, aile danışmanlığı kuramları, iletişim becerileri, çocuk ve ergen psikolojisi, aile içi şiddet, evlilik ve boşanma süreçleri gibi konuları kapsar. Aile Danışmanlığı Eğitimi'nde süpervizyon çalışmaları da önemli bir yer tutar ve eğitimin bir kısmının süpervizyon eşliğinde ilerlemesi zorunludur​​.

Eğitim sonunda katılımcılar, aldıkları eğitim ve başarılarına bağlı olarak uluslararası geçerli eğitim sertifikası, üniversite onaylı eğitim sertifikası ve enstitü onaylı eğitim sertifikası gibi belgeler almaya hak kazanırlar. Sertifika alabilmek için, eğitim sürecini başarıyla tamamlamanın yanı sıra, sınavlarda da yeterli puanı almak gerekmektedir​​.

Aile Danışmanlığı Eğitimi, Türk aile yapısına, hukuki süreçlere, aile danışmanlığı hizmet ve mesleğine dair kapsamlı bilgiler sunar. Bu eğitimler, katılımcıların sektördeki mesleki uygulamalara ve danışmanlık süreçlerine vakıf olmalarını sağlar, böylelikle aile danışmanı olarak kariyer yapma ve çeşitli kurumlarda çalışma imkanları sunar​​.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.