Aile Danışmanlığı Eğitimi İçin Öncelikli Şartlar Nelerdir?

Aile danışmanlığı eğitimi, bireylerin ailelerle çalışarak onların yaşam kalitelerini artırmalarını amaçlayan profesyonel bir süreçtir. Bu eğitim programları, belli başlı ön koşulları ve aşamaları içerir. Öncelikle, aile danışmanlığı eğitimi alabilmek için belirli lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir. Mevzuatta belirtilen uygun lisans programları arasında Sosyal Hizmetler, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji bulunmaktadır. Bu disiplinlerden herhangi birinde lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim almış olan bireyler, aile danışmanlığı sertifika programlarına başvurabilirler​​.

Aile danışmanlığı eğitimi, teorik bilgilerin yanı sıra, danışman adaylarının mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik pratik uygulamaları ve süpervizyon süreçlerini de kapsar. Eğitimin önemli bir parçası olan süpervizyon, adayların aldıkları teorik bilgileri uygulama fırsatı buldukları ve deneyim kazandıkları bir süreçtir. Aile danışmanlığı eğitimi almak isteyen adaylar için yönetmelikte belirlenen minimum eğitim süresi 450 saattir. Bu süre içerisinde danışman adayları, aile danışmanlığıyla ilgili temel konuları kapsayan dersler alırlar ve mesleğe yönelik önemli beceriler edinirler​​.

Aile danışmanlığı sertifikası aldıktan sonra bireyler, çeşitli kurum ve kuruluşlarda aile danışmanı olarak çalışabilirler. Aile danışmanları, danışmanlık merkezleri, kadın ve aile sağlık merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, aile mahkemeleri gibi yerlerde çalışabilirler. Ayrıca, aile danışmanı olarak kendi ofisinizi açma imkanına da sahipsiniz. Ancak, ofis açabilmek için "Özel aile danışmanlık merkezi" ya da "Klinik psikolog" unvanıyla resmi bir ofis açılması ve ilgili prosedürlerin tamamlanması gerekmektedir​​.

Aile danışmanlığı alanında meslek sahibi olmak, aynı zamanda çeşitli iş imkanları ve kariyer fırsatları sunar. Aile danışmanlığı eğitimini tamamlayıp sertifika alan bireyler, mesleki pratisyen olarak sosyal hizmetler, çocuk esirgeme kurumları, Kızılay gibi sivil toplum kuruluşlarında veya belediyelerin ilgili birimlerinde çalışabilirler. Aile danışmanlığı son yıllarda giderek popülerleşen ve ihtiyaç duyulan bir meslek haline geldiği için, eğitimini tamamlayan ve sertifika alan bireyler için çeşitli iş imkanları bulunmaktadır​​.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler burada!

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!