Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Aile Danışmanlığı Eğitiminde Hangi Dersler Verilir?

Aile Danışmanlığı Eğitimi, bireylerin aile içi dinamikler, iletişim sorunları, evlilik süreçleri gibi konularda uzmanlık kazanmalarını amaçlayan bir programdır. Bu eğitimde verilen dersler, psikososyal gelişim evreleri, bağlanma teorileri, psikolojik danışmanlık becerileri, terapötik ilişki kurma, müdahale teknikleri, travma sonrası yaklaşımlar, psikopatoloji gibi konuları kapsar​​. Eğitim, online platformlar aracılığıyla gerçekleştirilmekte olup, eğitimin sonunda sınavı geçen katılımcılar sertifika almaya hak kazanmaktadır​​.

Eğitime kimlerin katılabileceği konusunda, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik, çocuk gelişimi gibi alanlarda en az dört yıllık lisans eğitimi almış olanlar başvurabilmektedir​​​​. Aile Danışmanlığı eğitiminin amacı, aile bireylerine psikolojik destek sağlamak, aile içi iletişimi güçlendirmek ve aile bireylerinin birbirlerine duyarlı olmalarını sağlamaktır​​.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Ders içerikleri arasında aile olma, gelişim alanları, gençlik dönemi, uyum problemleri, yaşlılıkta görülen uyum sorunları, sosyal vaka verileri, temel psikolojik danışmanlık becerileri, aile danışmanlığında kriz yönetimi, çocuk hakları ve hukuku, meslek etiği gibi konular bulunmaktadır​​.

Eğitim süreci boyunca, aile danışmanları aile ve bireylerin karşılaştıkları sorunların üstesinden gelmeleri için gerekli desteği sağlayarak, aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamalarını ve belirgin sınırlar çizmelerini kolaylaştıracak yeni beceriler kazandırmakla görevlidir. Bu eğitim, katılımcılara hem teorik bilgi hem de uygulamalı deneyimler sunarak onları mesleki yaşamlarına hazırlar.

Üniversitemiz Tarafından Verilmekte Olan Aile Danışmanlığı Eğitimine Ait Ders Programı;

1. Aile Danışmanlığı Merkezi Açma Mevzuatı
  2. Aile Danışmanlığı Kuramları
  3. Aşkın Nörobiyolojisi/ Imago Terapi
  4. Kişilik Ve Kişilik Kuramları