Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Aldıktan Sonra Ne Yapılır?

Aile Danışmanlığı Sertifikası, aile danışmanlığına giriş yapmak veya mevcut bir aile danışmanının becerilerini geliştirmek isteyenler için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Sertifika aldıktan sonra, aile danışmanlığı mesleğinde kariyer yapmak isteyenlerin ilgili lisans programlarını tamamlamak için gereken eğitim, staj ve lisanslama gereksinimlerini yerine getirmeleri gerekir.

Bu adımlar genellikle şunları içerir:

Lisans Programını Tamamla: Aile danışmanı olmak isteyenlerin genellikle lisans programlarını tamamlamaları gerekir. Bu programlar, aile danışmanlığı konularının yanı sıra psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve diğer ilgili konuları içerir.

Pratik Deneyim Kazan: Aile danışmanları, pratik danışmanlık deneyimi kazanmak için staj yapmalıdırlar. Stajlar, üniversiteler ve mesleki eğitim kurumları tarafından sunulabilir veya mevcut bir aile danışmanının yanında çalışarak kazanılabilir.

Lisanslama Sınavını Geç: Aile danışmanları, lisanslama sınavını geçmek için lisanslama kurumunun belirlediği şartları yerine getirmelidirler. Lisanslama kurumları, devlet veya eyalet düzeyinde değişebilir ve sınav genellikle aile danışmanlığı konularını ve etik ilkeleri içerir.

Pratik Danışmanlık Becerilerini Geliştir: Aile danışmanları, sürekli olarak danışmanlık becerilerini geliştirmek için eğitim ve seminerlere katılmalıdırlar. Ayrıca, meslektaşlarıyla danışmanlık ve tecrübe paylaşımı yaparak da kendilerini geliştirebilirler. Sertifika programları, aile danışmanı olmak için yeterli eğitim ve lisanslama gereksinimlerini yerine getirmez. Ancak, sertifika programları, aile danışmanlığı mesleğinde kariyer yapmak isteyenler için yararlıdır ve aile danışmanları için sürekli eğitim fırsatları sunar.

NE YAPIYOR ?