Aile Danışmanlığı Sertifikası İle Ofis Açılabilir Mi?

Aile danışmanlığı sertifikası ile ofis açılabilir mi?

Aile danışmanlığı sertifikası bu alanda hizmet vermek isteyen herkes için en önemli konulardan bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Ancak bu sertifikayla alakalı asıl soru sertifikanın iş açmak için yeterli bir unsur olup olmadığıdır. Siz de sertifika ile iş yeri açıp açamayacağınızı merak mı ediyorsunuz? Bütün soru işaretlerine hazırladığımız rehber sayesinde cevap verebileceksiniz.

Aile danışmanlık ofisi, sertifika ve eğitim almış kimseler tarafından toplumsal olarak önemli bir rol üstlenerek açılmaktadır. Ancak bu ofisin açılmasında tek şart sertifika değildir. Sertifika almış ve gerekli eğitimleri tamamlamış olan danışmanların ‘aile merkezlerine yönelik yönetmelik’ kapsamında kendi durumlarını değerlendirmeleri gerekmektedir. İşte yönetmelik uyarınca bir merkez açma ile alakalı hususlar!

Aile danışmanlığı ofisinde çalışacak personel

Danışmanlık verecek ofiste çalışacak ve danışman rolünde olacak kimselerin; psikoloji, rehberlik, sosyoloji, tıp ya da hemşirelik gibi alanlardan mezun olması gerekir. Bu alanlardan mezun olanların meb, yök ya da üniversiteler tarafından hazırlanan sertifika programlarından sertifika almaları gerekmektedir. Ancak psikoloji, rehberlik, sosyoloji, tıp ya da hemşirelik gibi alanlardan mezun olup aile danışmanlığı alanında yüksek lisans yapanlardan herhangi bir sertifika talep edilmemektedir.

Yukarıdaki durumlar dikkate alındığında yüksek lisans mezunu olmayanlar için sertifika gerekli bir koşuldur. Bu çerçevede sertifikası olan uzmanlar gönül rahatlığıyla bir aile danışmanlık merkezi açabilmektedir.

Aile danışmanı sertifikası dışında ne tür koşullar bulunur?

Danışmanlık ofisi kurmak isteyen kimseler için sadece sertifika ve eğitim gibi detayları yerine getirmek genel manada yeterli değildir. Zira danışmanların fiziki koşulları ve evrak noktasındaki gereklilikleri de sağlamaları istenmektedir. Bu çerçevede daha sağlıklı bir ofis açma süreci gerçekleşecektir. Sertifika dışındaki koşulları yerine getirmeniz durumunda aile ve sosyal politikalar bakanlığı birimleri incelemeler yapacaktır, denetimler sonrasında herhangi bir problem yoksa danışmanlık ofisi açmanız mümkündür.

Tüm süreci başarılı bir şekilde yönetmek adına önerilerimizi dinlemeniz şart. Yönetmeliğe uymayan yaklaşımlarla bir danışmanlık ofisi açmanız sizin adınıza ciddi zaman kaybı anlamına gelecektir. Üstelik sürecin uzaması sizin de motivasyonunuzu ciddi manada düşürecektir.