Aktüerya ve Risk Yönetimi Yüksek Lisans Programı Maaşı

Aktüerya ve Risk Yönetimi

Aktüerya ve Risk Yönetimi bölümü, sigorta, finans ve benzeri sektörlerde risk değerlendirmesi, sigorta primlerinin belirlenmesi, emeklilik fonlarının yönetimi, risk yönetimi ve benzeri konular üzerinde çalışan bir bölümdür. Aktüerya ve risk yönetimi uzmanları, matematik, istatistik, finans ve diğer ilgili alanlarda uzmanlaşmış kişilerdir.

Aktüerya ve Risk Yönetimi bölümü mezunlarının maaşları ülkeden ülkeye, kurumdan kuruma ve deneyimlerine göre değişebilir. Ancak, bu bölüm mezunları genellikle sigorta şirketleri, bankalar, finansal danışmanlık şirketleri ve kamu sektöründe çalışırlar.

Türkiye'de yeni mezun bir Aktüerya ve Risk Yönetimi mezunu, özel sektörde başlangıç maaşı olarak ortalama 30.000 TL ile 40.000 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli Aktüerya ve Risk Yönetimi uzmanları ise 100.000 TL'ye kadar maaş alabilirler. Yurtdışında, bu rakamlar daha yüksek olabilir ve Aktüerya ve Risk Yönetimi uzmanlarının yıllık geliri 100.000 $'a kadar çıkabilir.