Ayağının Tozu İle - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ayağının Tozu İle" deyimi, Türkçede bir kişinin bir yere yeni varmış olması ve hemen, hiç vakit kaybetmeden bir işe koyulması veya bir eylemde bulunması anlamına gelir. Bu ifade, genellikle yolculuk sonrası bir yerden yeni gelmiş kişinin, dinlenmeye veya vakit geçirmeye fırsat bulmadan hemen bir işe girişmesini ifade eder. Deyimdeki "ayağının tozu" tabiri, yolculuk esnasında yere değen ayaklardan kalkan tozun, kişinin hemen o yerde bir eyleme başlamasıyla ilişkilendirilir ve bu, kişinin varır varmaz aktif hale geldiğini vurgular. Genellikle, kişinin hızlı ve etkin bir şekilde hareket ettiğini, hiç vakit kaybetmeden bir işe başladığını gösterir.